Selkä suoraksi!

Selkä suoraksi!

Tässä osiossa käsitellään hyvän ryhdin ja liikkumisen merkitystä nuorille. Nuori laulajaidoli, v. 2000 syntynyt Isac Elliot, kertoo lukutekstissä omasta liikkumisestaan ja sen merkityksestä ryhdille, äänelle ja laulajan suosiolle. Kuvissa Isac näyttää, miten liikkeet tehdään. Katso kuvat ja tee Isacin antaman mallin mukaan. Samalla voit kuunnella hänen biisejään esimerkiksi Spotifystä*.

Lukutekstejä on kaksi, nimittäin alkuperäinen ja helpotettu höyhenversio. Tekstiin liitetty sanasto helpottaa sen ymmärtämistä. Kannattaa aina lukea ensin helpompi teksti ja sen jälkeen yrittää ymmärtää myös alkuperäinen teksti (sen voit lukea suoraan Terveydeksi-lehden sivulta 44 alkaen). Tekstinymmärtämistehtävän avulla voit helposti tarkastaa, miten hyvin olet ymmärtänyt tekstin.

Sanastotehtävässä 1 tutustumme eri urheilulajeihin ja sanastotehtävissä 2 ja 3 kasvatamme sanavarastoa yhdyssanojen avulla.
Kieliopissakin painopiste on sanastossa: Opettelemme muodostamaan uusia sanoja johtimien avulla. Etsimme myös tekstistä puuttuvia päätteitä.
Kuuntelutehtävässä kilpaillaan: Jänis ja kilpikonna ottavat mittaa toistensa juoksunopeudesta.

(* HUOM! Voit joutua rekisteröitymään musiikkipalveluun käyttääksesi sitä. Palvelut saattavat olla myös maksullisia. Kysy vanhemmiltasi lupa, jos olet alaikäinen.)