Heitetäänkö läppää?

Sanastoa

Nörtti innokas tietotekniikan harrastaja

Mäkkäri McDonald´s

kokis Coca Cola

treffit tapaaminen

hurmaava       ihana, upea, vastustamaton

kismailla suudella

uhota mahtailla, puhua itsevarmasti

laukaista (tässä:) sanoa nopeasti jotain osuvaa

pussata suudella

tiuskaista sanoa kiukkuisesti

deus ex machina (lat.) yllättävä ratkaisija

rohtunut        karhea

Aleksi Delikouras, NÖRTTI 2 next level

8. tammikuuta

Mulla oli treffit Hege 91:n siskon kanssa. Me tavattiin pahimpaan ruuhka-aikaan Mäkkärissä. Hege91:n sisko oli selvästi pukeutunut parhaimpiinsa, mikä oli mun mielestä outoa. Halusikohan se tehdä vaikutuksen muhun? Toisaalta naiset pukeutuu aina parhaimpiinsa oli sitten kyse häistä, hautajaisista tai sodasta. Mä leikin herrasmiestä ja tilasin itselleni ja Hege91:n siskolle hampurilaisateriat. Se ei näköjään tajunnut, että mä tilasin sillekin, koska tilasi heti perään salaatin ja kokis zeron. Nyt mä jouduin syömään yksin kaksi ateriaa.
– Miten sä voit olla noin laiha, vaikka syöt noin paljon? Hege91:n sisko kysyikin multa.

Mä selitin, että mulla on nopea aineenvaihdunta. Se näytti kateelliselta. Me istuttiin pöytään, mutta Hge91:n siskon piti ensin pyyhkiä Mäkkärin penkki desifiointipyyhkeellä.
– Mikä sun nimi muuten on? mä päätin aloittaa keskustelun.
– Miten sä voit pyytää mua treffeille, jos sä et ole kysynyt Hegeltä edes mun nimeä? Hege91:n isosisko kauhisteli ihan kuin mä olisin esittänyt maailman pahimman loukkauksen.
– Nimi nyt sattuu olemaan viimeinen asia, mikä naisissa kiinnostaa, mä heitin ja yritin näyttää hurmaavalta.

Mä muistelin Jaken iskurepliikkejä, mutta mulle ei tullut mitään mieleen. En ollu ehtiny edes kokeilla, miten ne toimii, koska Jake onnistui ennen joulua varastamaan naisen mun nenän edestä. Mä en itse asiassa ole tavannut Jakea loman aikana ollenkaan, ja mua vähän stressaa nähdä se ja Fetasalaatti kismailemassa koulun käytävillä. Mä olen kyllä jo päässyt yli Fetasalaatista. Oon vain muutaman kerran nähny unta siitä, miten me oltaisiin onnellisia yhdessä ja se hieroisi mun hartioita kun mä pelaan.
– Mun nimi on Laura, Hege91:n isosisko sanoi.
– Sopiiko, että mä kutsun sua Nörtiksi?

Musta tuntui, että meidän treffit eivät sujuneet hyvin. Hege91, MegaMan ja Ryu tulivat sisään. Mä kävin nopeasti niiden luona kysymässä, mitä helvettiä ne Mäkkärissä teki.
– MegaManilla oli nälkä ja me ajateltiin samalla tulla katsomaan, miten sulla menee, Ryu kertoi.
– Ei näköjään hirveen hyvin, Mega Man päätteli ja osoitti Lauraa, joka näpräsi kännykkäänsä. Mä selitin, että meillä meni helvetin hyvin ja Laura merkkasi kännykkäänsä jo meidän seuraavia treffejä.
– Niin varmaan, Hege91 sanoi halveksien.
– Saat sata euroa, jos suutelette, se uhosi.
– Kiinni veti, mä laukaisin niin itsevarmasti, että Hege91 yllättyi.

Ryu ihmetteli ääneen, olinko mä tullut hulluksi. MegaMan oli jo hampurilaisen kimpussa. Mä menin takaisin Lauran luokse istumaan ja rupesin jo miettimään mun strategiaa. Laura tuijotti vain hiljaa kännykkäänsä.
– Mitä sä mietit? mä kysyin siltä.
– Mä mietin, mitä teen niillä 45 eurolla, jotka Hege on mulle velkaa, Laura vastasi. Sillä hetkellä mä tajusin, että naiset juoksee aina rahan perässä. Jos mä maksan Lauralle 50 euroa suutelemisesta, Hege91 joutuu maksamaan mulle sata euroa. Mä siis voitan 50 euroa. Mä varmistin, että Hege91 ja Ryu katseli meitä.
– Saat 50 euroa, jos suutelet mua, mä tein tarjouksen Lauralle. Se tuijotti mua järkyttyneenä ja näytti jopa haukkovan henkeään. – Pidätkö sä mua jonain huorana, jolta sä voit ostaa palveluita? Laura melkein huusi. – Niin halpa mä en ole! Laura kitisi raivosta. – Okei, saat 70 euroa! mä korotin tarjousta. Laura purskahti hyytävään nauruun.
– Sä et nyt ymmärrä. Mä en pussaisi sua mistään hinnasta! Laura tiuskaisi, ja mä jo pelkäsin, että häviäisin sata euroa Hege91:lle.

Sillä hetkellä sisään astui deus ex machina. Lauran ex-poikaystävä Matti. Hege91 valitti aina, miten se sotki niiden kotona ja jätti saatananmoisen partaveden tuoksun leijailemaan jälkeensä. Laura vilkaisi Mattia pahaenteinen ilme naamallaan. Sitten se ojentui mua kohti huulet törröllään ja painoi ne mun suuta vasten. Jumala oli selvästi päättänyt pelastaa mut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun nainen suuteli mua. Mä tunsin Lauran täyteläiset huulet rohtuneita huuliani vasten. Kun Laura lopetti, mä en voinut olla huutamatta JES. Olinhan mä voittanut sata euroa. Mä tykkäsin, Lauran ex-poikaystävä ei.

Aleksi Delikouras, Nörtti 2 next level, 2013

Tekstin ymmärtäminen

 

    Tehtävä 1

    Lue teksti ja tunnista siinä esiintyvät henkilöt. Kolmesta vaihtoehdosta kaksi on oikein ja yksi väärin. Merkitse VÄÄRÄ vaihtoehto.