Risto Räppääjä

Risto Räppääjä

Tässä osiossa tapaamme Risto Räppääjän, joka on lähes jokaiselle suomalaislapselle tuttu poika. Tekstinä on pieni katkelma kirjasta Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla. Lukutetävään liittyy myös tekstinymmärtämistehtävä. Tekstin sanasto on helppoa, ja vaikeisiin sanoihin saa apua selityksistä. Risto myös antaa meille syyn opetella suomalaiset kuukauden nimitykset, joita harjoittelemme vanhan suomalaisen lorun avulla. Sanastotehtäviä on tässä osiossa kolme. Sanastotehtävässä 1  ja sanastotehtävissä 2 etsitään sanojen vastakohtia ja sanastotehtävässä 3 vokaalit ovat karkuteillä.

Kieliopissa keskitytään järjestyslukuihin. Ne ovat suomen kielessä usein pitkiä ja hankalia, mutta näillä tehtävillä pääsee jo hyvin alkuun. 

Kuuntelutehtävä 1:n avulla voit testata tietosi suomalaisista juhlapäivistä ja niiden viettotavoista.

Kuuntelutehtävä 2 on tarina Loukusjärven hirviöstä. Se kertoo hirviön ja ihmisen elinikäisestä, uskollisesta ystävyydestä.

Risto Räppääjä on kirjailijasisarusten  Sinikka ja Tiina Nopolan luoma ja lasten rakastama hahmo. Risto asuu yhdessä Rauha-tätinsä kanssa, soittaa rumpuja ja räppää. Risto Räppääjästä ja hänen kavereistaan Nopolat ovat kirjoittaneet monta kirjaa, ja niistä on tehty myös elokuvia. Kirjoja on käännetty monille kielille, niin että Riston seikkailuja lapset ovat päässeet lukemaan mm. japaniksi, turkiksi, espanjaksi ja kiinaksi. Nopolat ovat kirjoittaneet myös hyvin suositun kirjasarjan Heinähattu ja Vilttitossu

Kuva: Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla -kirjan kansikuva, Tammi.