Kesälukio ja muuta

111 katselukerta(a)
Hei!

Minulla on jäänyt kursseja keskeytyneeksi ja haluaisin päästä niitä tekemään suoritetuiksi. Onnistuuko tälläinen kesälukiossa (jos ei, niin onnistuuko esim. iltalukiossa)? Järjestetäänkö kesälukiota vain joillain paikkakunnilla vai miten?
Kysymys lähetetty: 8. joulukuuta. 2014 ( Ella )

Suvi vastaa:

Moi! Kiitos kysymyksestäsi! Kesälukio on erinomainen vaihtoehto rästiin jääneiden kurssien suorittamiseksi. Kursseja on mahdollista suorittaa myös aikuislukiossa (=iltalukio) ja jos se tuntuu sinusta hyvältä vaihtoehdolta, ota yhteys lähimmän aikuislukion toimistoon. Kesälukiossa (kuten ei varmaankaan myös aikuislukiossa) ei kuitenkaan oteta huomioon mahdollisia aiemmin omassa koulussasi suorittamiasi kurssien osasuorituksia, vaan kurssi suoritetaan kokonaan uudelleen.

Kesälukioita järjestetään ympäri Suomea ja niiden kurssitarjonta vaihtelee. Useissa kesälukioissa tarjotaan erityisesti kertauskursseja ylioppilaskirjoituksia varten, mutta myös lukion pakollisia kursseja on tarjolla. Kesälukioseuran järjestämien kesälukioiden kurssiohjelmat julkaistaan tammikuussa osoitteessa http://www.kesalukio.fi/ - sieltä voit myös katsoa viime kesän ohjelmaa ja lisätietoa kesälukioista.

Vastattu: 10. joulukuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...