Miten asuntoloihin voi hakea? Mitä jos haluaa aineita, jotka opetetaan päällekkäin?

112 katselukerta(a)
Miten asuntoloihin voi hakea? Mitä jos haluaa aineita, jotka opetetaan päällekkäin? Entä jos aineiden yo-kirjoitukset osuvat päällekkäin eikä ole mahdollisuutta kirjoittaa niitä muulloin?
Kysymys lähetetty: 21. maaliskuuta. 2014 ( tuntematon )

Suvi vastaa:

Jos lukiolla on oma asuntola, siihen hakemisesta informoidaan yleensä kirjeessä, jossa ilmoitetaan opiskelijaksi hyväksymisestä. Myös kansanopistolukiot tarjoavat asuntolapaikkoja.

Päällekkäin kurssitarjottimessa tarjolla olevia kursseja ei yleensä voi opiskella samaan aikaan, koska opiskelijalta edellytetään läsnäoloa tunneilla. Jos kurssit on jostakin syystä pakottava tarve suorittaa samaan aikaan toisin sanottuna kummankaan kurssin opiskelua ei voi siirtää toiseen jaksoon/ajankohtaan, voi kysyä mahdollisuudesta suorittaa jompi kumpi kurssi itsenäisesti. Vaihtoehdoksi voi tulla myös kurssin suorittaminen etälukiossa, aikuislukiossa tai vaikkapa kesällä kesälukiossa.

Jos kirjoitusaineet osuvat samalle päivälle - esimerkiksi kaksi saman kirjoituspäivän reaaliaineen koetta, eikä niitä ole jostain syystä mahdollista hajauttaa eri kerroille, täytyy opiskelijan valita jompi kumpi aineista. Toinen aineista on niin halutessaan mahdollista kirjoittaa tutkintoa täydentämällä ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen.
Vastattu: 23. maaliskuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...