Oikeustieteellinen

2,385 katselukerta(a)
Mitä aineita täytyisi kirjoittaa, jos aikoo oikeustieteelliseen opiskelemaan esimerkiksi lakimieheksi ja kuinka pitkään koulutus kestää? :)
Kysymys lähetetty: 22. maaliskuuta. 2014 Lukiosta jatko-opintoihin ( Heips )

Suvi vastaa:

Oikeustieteitä voi opiskella Suomessa suomeksi Helsingin, Turun, Lapin (Rovaniemi) ja Itä-Suomen (Joensuu) yliopistoissa. Kaikkiin näistä on omanlaisensa taustapisteytys. Pisteitä saa yliopistosta riippuen 4-6 ylioppilaskirjoitusaineesta. Lukioaikaisiin valintoihin oikeustieteelliseen hakeminen ei juurikaan vaikuta - ei ole esimerkiksi mitään ainereaalin koetta, jota vaadittaisiin tai josta saisi enemmän pisteitä kuin muista aineista. Sen sijaan laajojen oppimäärien opiskeluun ja kirjoittamiseen (niin matematiikassa, toisessa kotimaisessa kuin vieraissakin kielissä) kannattaa panostaa, jos niihin on mahdollisuus. Kannattaa myös huomioida, että Helsingin yliopistossa taustapisteitä saa aina myös ruotsin kirjoittamisesta!

Oikeustieteellisen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen kestää n. 5 vuotta, mutta tutkinnon voi halutessaan yrittää suorittaa nopeamminkin ja toisaalta joillakin opiskelijoilla opinnot kestävät tavoiteaikaa hieman pidempään.
Vastattu: 25. maaliskuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...