Kurssit

254 katselukerta(a)
Onko viimesenä vuotena liikaa kursseja, jos niitä on yli 20?  Ja kannattaako kirjoittaa kumpiki enkku ja ruotsi, vaikka ei olisi kovin hyvä niissä?
Kysymys lähetetty: 26. maaliskuuta. 2014 ( tuntematon )

Suvi vastaa:

Kaksikymmentä kurssia viimeiselle vuodelle kuulostaa äkkiseltään aika isolta määrältä, mutta ei toki mahdottomalta. Ajattelen, että aika rankaksi käy tuollaisen kurssimäärän suorittaminen, jos osallistut sekä syksyn että kevään ylioppilaskirjoituksiin; syksyllähän ei ole varsinaista lukulomaa, vaan kirjoitukset hoidetaan ensimmäisen jakson opintojen ohessa. Kahdestakymmenestä kurssista jää väistämättä myös suoritettavaa 4.-jaksoon, jolloin nämä kurssit menevät kevään ylioppilaskirjoitusten kanssa päällekkäin. Olisikohan sinulla mahdollisuutta suorittaa joitakin kursseja jo vaikka kesällä? Kesälukioissa voit suorittaa lukiokursseja, jotka voit hyväksilukea omiin lukio-opintoihisi.

Ajattelen, että jos sekä engalnti että ruotsi ovat sinulle hankalia, kannattaa miettiä, kirjoittaisitko alkuun vain jomman kumman - ylioppilastutkintoahan voi täydentää myös valmistumisen jälkeen. Tätä kannattaa miettiä erityisesti, jos keskittyminen molempiin kieliin voisi vaarantaa läpipääsysi pakollisissa aineissa tai heikentää suoritustasoasi. Kannattaa myös ottaa etukäteen selvää, mistä arvosanoista saa pisteitä oppilaitokseen, jonne olet hakemassa.

Vastattu: 26. maaliskuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...