Kirjoittamisen opiskelu ulkomailla

290 katselukerta(a)
Hei!
Haluaisin opiskella ulkomailla luovaa kirjoittamista, haluan kirjailijaksi, en journalistiksi. Missäpäin Eurooppaa voisin opiskella kirjoittamista? Mitä muita uramahdollisuuksia sen opiskelusta urkenisi?
Kysymys lähetetty: 3. elokuuta. 2014 Lukiosta jatko-opintoihin ( Julia )

Suvi vastaa:

Moi!

Arvelen, että luovaa kirjoittamista voi opiskella jollakin tavoin pääaineena missä tahansa maassa - onko sinulla mielessäsi jokin tietty maa? Eri maihin opiskelemaan hakemisesta saa hyvää ja ajantasaista tietoa osoitteesta www.maatieto.net/. Ajattelen, että luova kirjoittaminen edellyttää äidinkielentasoista osaamista siinä kielessä, jolla alaa opiskelee. Jos kiinnostut luovan kirjoittamisen opiskelusta suomeksi, Turun yliopistosta pitäisi löytyä alan pääaineopintoja.

Kirjoittamista pääaineenaan opiskellut voi tosiaan tehdä työkseen toimittajan töitä, mutta myös opettaa luovaa kirjoittamista esim. kansanopistossa. Myös kustannusosakeyhtiöissä voisi olla kysyntää kirjoittamista opiskelleille esim. kustannustoimittajan tehtävissä. Jos vahvaa kielitaitoa löytyy, myös kaunokirjallisuuden kääntäminen voisi olla mahdollista.

Vastattu: 3. elokuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...