Amiksesta lukioon!

1,138 katselukerta(a)
Hei! Olen aloittanut opintoni ammattikoulussa toisella paikkakunnalla, tajusin kuitenkin että lukio kiinnostaa minua enemmän ja haluaisin aloittaa lukion omalla paikkakunnallani. Ongelmana on kuitenkin se, että lukuaineitten keskiarvo minulla oli 6,2 ( sairauksieni takia olin paljon pois koulusta ysiluokan syksyllä ja keväällä ) ja sinne paikkakuntani lukioon vaaditaan lukuaineitten keskiarvoksi 7,0. Onko minulla MITÄÄN mahdollisuuksia päästä sinne, esimerkiksi jos menen neuvottelemaan ja näytän lääkärin lausunnon ja psykologikin voisi lausunnon antaa. Eli onko noi tarpeeksi painavat syyt? minulla on myös lisää syitä, vakavempiakin, kuten stressi ja en pysty sopeutumaan uuteen ympäristöön ( pitää olla läheiset ja kaverit ympärillä ) Olen muuten siis fiksu koulussa.
Kysymys lähetetty: 14. elokuuta. 2014 ( randomii )

Suvi vastaa:

Moi!

Ikävä kuulla, että aloittamasi opinnnot eivät ole "sinua varten". Mietit vaihtoa lukioon - siihen, olisiko sinulla mahdollisuus päästä oman paikkakuntasi lukioon, en pysty sanomaan mitään, mutta aina toki kannattaa yrittää. Jos lukion ovet eivät aukea, voisit miettiä numerojen korottamiseksi kymppiluokalle hakemista (esimerkiksi kansanopistojen kymppillinjoilla saattaisi olla vielä vapaita paikkoja). Myös omasta yläkoulusta voi kysyä mahdollisuutta numerojen korottamiseen. Lisäksi Lahden kansanopiston verkkoperuskoulussa voi korottaa päättöarvosanoja, http://www.lahdenkansanopisto.fi/fi/opintolinjat/peruskoulu/verkkoperuskoulu

Muistathan, että sinun ei ole pakko luopua ammattioppilaitoksen opiskelupaikastasi, jos elämäntilanteesi on tällä hetkellä sellainen, että et pysty suorittamaan opintoja. Opintoja voi myös lykätä ja tätä vaihtoehtoa suosittelen, jos et pysty vaihtamaan lukioon. Näin sinulla olisi jokin opiskelupaikka "taskussa", jos elämäntilanteesi muuttumisen myötä päättäisitkin palata ammattikouluopintojen pariin.

Vastattu: 14. elokuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...