Ruotsiin yo-kokeisiin harjoittelemaan?

264 katselukerta(a)
Hei! Olen lukenut kesälukioista Ruotsissa, mutta haluaisin viipyä maassa pidemmän ajan (ehkä n. 2-3 viikkoa). Kirjoitan syksyllä ruotsin, joten olisi mukavaa oppia kieltä. Pystynkö työskentelemään Ruotsissa (olen tuolloin 17)? Olen ollut kielimatkalla, ja se ei innosta minua enää. Onko sinulla jotain ehdotuksia minulle?
Kysymys lähetetty: 16. elokuuta. 2014 ( matkailija )

Suvi vastaa:

Moi!

Kesälukioseuran Ruotsin kesälukio on tosiaan toiveitasi lyhyempi ja myös minun mieleeni tuli ruotsinkielisessä maassa työskentely. Saattaa olla, että 17 vuotta riittää ainakin jonkinlaisiin kesätöihin Ruotsissa - tosin voi olla, että työnantaja toivoisi pidempää työskentelyaikaa - erityisesti, kun sinulle tulisi varmaankin järjestää asunto työskentelyajaksi. Ruotsin työpaikkoja voi seurata Te-toimiston nettisivuilta http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/ (alhaalla oikealla "Eures-paikat". Lisäksi voisit miettiä aupair-paikkaa - esimerkiksi Allianssi ry (http://www.nuorisovaihto.fi/etusivu/) on luotettava au pair-paikkojen välittäjä.

Myös Ahvenanmaalle haetaan erityisesti matkailu- ja palvelualan kesätöihin suomen- ja ruotsintaitoisia nuoria. Ahvenanmaan avoimet paikat löydät myös ylläolevasta Te-toimistojen linkistä.

 

Vastattu: 18. elokuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...