Sopivatko ammattikorkeakouluopintoni haaveisiini yliopistossa opiskeluun?

98 katselukerta(a)
Opiskelen matkailualaa Haaga-Heliassa. Valmistun restonomiksi sieltä.
Minua kiinnostaisi kuitenkin myös kulttuuriantropologian opinnot yliopistossa. Osaatko kertoa, olisiko mahdollisista opinnoista hyötyä alallani? Pystyisinkö jotenkin yhdistelemään niitä löytääkseni/luodakseni itselleni unelma-ammatin? Mikä minusta voisi tulla isona?
Minua ei suoraan sanottuna kiinnosta työ hotellissa tai ravintolassa. Tahtoisin ehkä ennemmin olla jonkin sortin kulttuurientutkija/ matkakehittäjä. Historia, taide ja eri kulttuurit kiinnostavat.
Kysymys lähetetty: 16. elokuuta. 2014 ( arhippa )

Suvi vastaa:

Moi!

Kysymyksestäsi päätelen sinua ilmeisesti kiinnostaa matkailu ja kulttuurit hieman erilaisesta näkökulmasta kuin niitä ammattikorkeakoulussa opetetaan. Ajattelen, että nimenomaan kulttuuriantropologia tai jokin muu humanistisen tiedekunnan pääaine voisi olla lähempänä kulttuurialan kiinnostustasi - ja olitkin jo ilmeisesti katsellut yliopistojen tarjontaa tällä saralla. Ajattelen, että varmasti matkailualan bisnesosaamisestasi, jota restonomiopinnoissa paljon painotetaan voisi hyvinkin olla hyötyä, jos haluat tulevaisuudessakin mahdollisten kultturiantropologian opintojen jälkeen tehdä matkailualan töitä esimerkiksi matkailun edistämisen saralla tai vaikkapa juuri vähän erilaisempien, kulttuuripainoitteisten matkojen kehittelyssä. Kultturiantropologien työllistymisen osalta lainaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan nettisivuja: 

Antropologiseen ammattitaitoon kuuluu kyky toimia erilaisten toimintaympäristöjen rajapinnoilla ja ratkaista ennakoimattomien tilanteiden tuottamia ongelmia. Tutkijantyön lisäksi antropologit ovat työllistyneet kansainvälisten järjestöjen, valtionhallinnon ja yritysmaailman asiantuntijatehtävissä sekä mm. toimittajina. Korkeakoulujen lisäksi antropologeja toimii muiden oppilaitosten opettajina sekä kansalaisjärjestöjen, museoiden ja sosiaalialan organisaatioiden piirissä. 

 

Vastattu: 18. elokuuta. 2014 ( Suvi-opo )
...